Čeka se odluka o domaćem fudbalu

Sutra se u FBiH ukida većina mjera, profesionalni sport se može nastaviti? · Saznajemo

Još uvijek se ne zna šta će biti sa fudbalskom sezonom u Bosni i Hercegovini. Prije svega se to odnosi na Premijer ligu BiH.

NFSBiH je danas najavio da će na sljedećoj sjednici IO donijeti odluku da li će se, kada i kako sezona nastaviti, mada nema tačnih informacija kada bi se sjednica mogla održati.

Danas su stigle vijesti iz Republike Srpske koje daju nadu da bi u ovom entietu nakon 8. juna moglo biti dozvoljeno odigravanje takmičarskih utakmica, a to isto će krizni štabovi u FBiH dozvoliti još ranije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje, sutra će u FBiH biti ukinuta većina restriktivnim mjera uključujući i zabranu za profesionalni sport i organizovanje utakmica. Još od ranije su u FBiH dozvoljeni treninzi na otvorenom.

Inače, odluke kriznih štabova i restrikcije su, zvanično, predstavljale najveću prepreku bh. fudbalu. Međutim, restrikcije lagano jenjavaju i vrlo brzo neće biti nikakvih prepreka te vrste za nastavak takmičenja u BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.