Povratak Premijer lige više nego moguć: U RS-u zabrana do 8. juna za takmičarske aktivnosti

Situacija se mijenja iz dana u dan

Povratak Premijer lige više nego moguć: U RS-u zabrana do 8. juna za takmičarske aktivnosti

E. Škorić

Republički štab za vanredne situacije RS donio je promjene koje bi mogle da budu spas sezone u Premijer ligi BiH.

Današnjom odlukom Štaba za vanredne situacije u RS-u dozvoljen je rad bazenima, "welness" i spa centrima posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smejštaj.

Ono što je nama najvažnije je odluka prema kojoj se zabranjuju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista do 8. juna, a prethodno je prijedlog bio 1. juli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ranija zabrana odnosila se do 25. maja, a onda se pojavilo prijedlog o 1. julu, no s obzirom da je 8. juni "tako blizu", to bi moglo da bude izuzetno važno u konačnoj odluci o sezoni 2019/20 u Premijer ligi BiH.

Možda je ovo bila i glavna prepreka nastavku premijerligaške sezone, no još uvijek čekamo zvaničnu odluku Nogometnog saveza BiH.

Top Komentari

tcity055
Nova prevara iz RS-a. Ne moze prije 8.6. al ni tad nije sigurno.
0 5
Sarajlija46
Nema ništa od nastavka.U naredna 2 če Sarajevo proglasiti prvakom.Iz lige neće niko ispasti
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi