Neće Barcelona, ima ko hoće

Stara dama gleda ka dvije evropske metropole: Juventus nudi Pjanića za svoju "tihu patnju"

Admin Čaušević

Ako je vjerovati italijanskim medijima Juventus je ozbiljno odlučio da se u predstojećem prijelaznom roku riješi Miralema Pjanića. 

Proteklih sedmica intenzivirani su razgovori s Barcelonom, ali dogovora nema bez obzira na brojne kombinacije oko dogovara. Najviše se spominjala zamjena s Arthurom Melo, ali je Brazilac rekao definitivno "ne".

U torinskom klubu jasno razmišljaju. Ako neće Barcelona i Arthur, ima ko hoće. Drugi klubovi koji su izuzetno zanteresovani za Pjanića su PSG i Chelsea pa su Biaconeri počeli gledati ka evropskim metropolama Parizu i Londonu.

Tuttosport navodi da bh. reprezentativac nema ništa protiv transfera u Chelsea. Stara dama bi zauzvrat dobila svoju "tihu patnju" - Jorginha. Brazilac s italijanskim pasošem je velika želja Maurizija Sarrija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić ne bi imao ništa ni protiv transfera u PSG. Ono što je Jorginho Sarriju, to je bh. veznjak pariškim Prinčevima i to već godinama. Javna je tajna da Sveci vež duže vrijeme sanjaju o nekadašnjem igraču Lyona.

Sigurno je da će saga potrajati i narednih sedmica. Činilo se da je sve gotovo s Barcelonom, ali to nije slučaj. Upravo iz tog razloga u Juventusu su počeli razmišljati i o rezervnim opcijama, ali da i zadrže Pjanića na kraju ne bi bio iznenađenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.