Francuzi su prvenstvo davno prekinuli, sada najavljuju dozvolu za treninge

Uskoro će fudbaleri moći krenuti s trenažnim procesom

Francuzi su prvenstvo davno prekinuli, sada najavljuju dozvolu za treninge

Fudbalska sezona u Francuskoj je zvanično prekinuta krajem aprila, prije mjesec dana.

Zatečeno stanje u Ligue 1 priznato je kao konačno, pa je nova titule otišla na Park prinčeva. Zbog prijevremenog prekida takmičenja bilo je i nezadovoljnih, poput Lyona koji je ostao bez Evrope, prvi put nakon skoro dvije i po decenije.

Međutim, odluka o prekidu, odavno je jasno, neće se mijenjati.

Ono što je dobro za francuske klubove jeste da će se uskoro moći vratiti trenažnom procesu.

Danas je premijer Edouard Philippe obavijestio naciju da od 2. juna počinje nova faza olakšavanja mjera u kojoj će biti dozvoljene sportske aktivnosti i normalni treninzi (u "zelenim zonama").

Zvanično, zabrana održavanja profesionalnih sportskih takmičenja ostaje na snazi do 21. juna, a nakon tog datuma će vrlo vjerovatno i to biti moguće. Nakon 22. juna će i stadioni u Francuskoj konačno moći otvoriti svoje kapije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovakve vijesti idu u prilog i UEFA-i s obzirom da se završnica eurokupova, u kojima još uvijek učestvuju francuski timovi, planira za august.

Naravno, nove mjere i dozvole važe i za sve ostale profesionalne sportove u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi