EPA

Inter nije u igri

"Werner neće doći, znam njegove planove..."

Timo Werner u ovom trenutku je, bez dileme, jedan od najboljih napadača svijeta.

Sa 24 pogotka u 28 utakmice Werner je najbolji strijelac Bundeslige, a partije koje pruža u Njemačkoj, očekivano, skrenule su interesovanje mnogo većih klubova od RB Leipziga i transfer je izvjestan.

Spominju se Liverpool, Manchester United, Chelsea, kao i Inter, međutim definitivno je da "Giusepppe Meazza" neće biti njegovo sljedeće odredište. Potvrdio je to i Interov sportski direktor Piero Ausilio.

"Bit ću iskren", kazao je Ausilio u intervjuu za Sky Sport, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Uvijek nam se sviđao, kažem to kako bih pohvalio odličan posao koji su uradili naši skauti, ali on neće doći u Inter. Znam njegove planove i nećemo ga potpisati, niti smo ikad pregovarali", poručio je direktor Intera.

Potencijalni kupci imaju vremena do 15. juna da Leipzigu isplate odštetu od 58 miliona eura, prije nego ta klauzula u ugovoru istekne, nakon čega bi cijena mogla biti znatno veća.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.