Sportski direktor Intera prekinuo špekulacije o Youngu i Sanchezu: Želimo obojicu!

Još uvijek na posudbi

Sportski direktor Intera prekinuo špekulacije o Youngu i Sanchezu: Želimo obojicu!

Sportski direktor Intera Piero Ausilio potvrdio je da klub želi u svojim redovim azadržati Ashleyja Younga i Alexisa Sancheza. 

Podsjetimo, radi se o fudbalerima koji su na posudbi u Interu iz Manchester Uniteda, a klub ima opcije otkupa ugovora.

U posljednje vrijeme se pojavilo dosta špekulacija, posebno o Alexisu da će napustiti Mezzu na ljeto jer nije zadovoljio ukuse čelnika kluba, ali Ausilio je demantovao takve navode.

"Mogu reći da smo pokrenuli opciju za otkup ugovora u slučaju Ashleyja Younga", kaže on za Sky Sport i dodaje: "Cilj nam je zadržati sve, uključujući i Alexisa Sancheza".

Onda se osvrće samo na Alexisa za kojeg je imao riječi hvale.

"Igrao je vrlo dobro prije povrede, posebno tu mislim na mečeve protiv Barcelone i Sampdorije. Tada me podsjetio na najbolje sezone u Udineseu i Arsenalu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imao je neke nesretne okolnosti, ali ovo sada može da se pretvori u priliku za njega. Nakon ovog prisilnog prekida može opet pokazati koliko vrijedi" dodao je sportski direktor tima.

Inače, Alexis je ove sezone upisao samo jedan gol i vjerovatno će njegovu sudbinu odrediti sami finiš sezone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi