Giroud priznaje: Htio sam se osvetiti Arsenalu

Edmir Škorić

Olivier Giroud, bivši napadač Arsenala, otkrio jed a je bio posebno motivisan kada je igrao u dresu Chelseaja protiv bivšeg kluba u finalu Evropske lige prošle sezone.

U januaru 2018. godine su Topnici pobjedniku Svjetskog prvenstva dopustili da pređe u redove gradskog rivala Chelseaja, s kojim je potom osvojio Evropsku ligu. U finalu je, zanimljivo, porazio upravo bivši klub - Arsenal.

Zapravo, francuski napadač je postigao prvi pogodak na utakmici protiv svog bivšeg kluba u finalu, a zabijali su još Pedro i Hazard za siguran trijumf Plavaca.

"Finale protiv Arsenala bio je, naravno, vrlo poseban trenutak za mene, emocionalno. Kad sam vidio da ćemo u finalu igrati protiv Arsenala, znao sam da će biti posebno. Imao sam dosta prijatelja u Arsenalu, ali mi je to bila dodatna motivacija i znao sam da će to biti utakmica s najvećim pritiskom", rekao je Giroud, pa je dodao:

"Naravno da se za takav meč pripremate na posebniji način, jer znate da vas vrlo dobro poznaju i da i vi njih vrlo dobro poznajete. Želio sam se dokazati i pokazati Arsenalu da još imam energije i nekoliko godina karijere".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.