Sada je stvar nešto jasnija

Nakon demanta iz Zrinjskog, Savez korigovao informaciju o Kupu BiH

Endin Čaušević

Na svojoj zvaničnoj stranici Nogometni savez Bosne i Hercegovine objavio je danas nekoliko informacija o nedavno prekinutoj sezonu Premijer lige i Kupa BiH.

Izvršni odbor NSBiH odlučio je da se fudbalska sezona u BiH prekida, te da se neće igrati Premijer liga i Kup. Savez je na zvaničnoj stranici objavio nekoliko informacija o aktivnostima koje su imali s klubovima u proteklom periodu.

Jedna od njih je posebno izazvala pažnju, a riječ je o Kupu BiH. Naime, Savez je objavio: "3 od 4 kluba se izjasnilo da su za odigravanje utakmica Kup-a (Široki Brijeg, Željezničar i GOŠK)" što su mnogi protumačili kao činjenicu da je Zrinjski bio protiv odigravanja Kup utakmica.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

No, nakon što je mostarski klub putem SportSport.ba demantovao tu informaciju u Savezu su brzo reagovali, te su prepravili navedeni tekst.

Što se tiče Kupa BiH sata tu piše: "3 od 4 kluba bili su potpisnici inicijative NK Široki Brijeg za odigravanje utakmica Kup-a (NK Široki Brijeg, FK Željezničar i NK GOŠK)".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.