Oglasili se iz HŠK Zrinjski: Nije jasno odakle informacija da smo protiv odigravanja Kupa

Jasna poruka iz mostarskog kluba

Oglasili se iz HŠK Zrinjski: Nije jasno odakle informacija da smo protiv odigravanja Kupa

E. Čaušević

Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas je na zvaničnoj stranici objavio aktivnosti koje su poduzete s klubovima u proteklom periodu oko nastavka takmičenja Premijer lige i Kupa BiH.

Savez je objavio nekoliko zanimljivih informacija, a među njima je bila i ona vezana za Kup BiH. Objavljeno je da su tri od četiri kluba koja učestvuju u ovom takmičenju bili za nastavak istog.

To su Željezničar, Široki Brijeg i GOŠK, dok je Zrinjski bio protiv odigravanja polufinala i finala. Povodom toga kontaktirali smo mostarski klub, a glasnogovornik Mario Pandža objasnio je odluku Plemića da se ne igra Kup BiH.

"Zrinjski je svoj stav po pitanju nastavka natjecanja jasno artikulirao i mislimo da nema potrebe da ga ponavljamo, ali nije problem ako je potrebno isti još jednom ponoviti", počeo je Pandža u razgovoru za SportSport.ba i nastavio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"S obzirom da smo u trenutku prekida bili u igri za oba trofeja, jasno da smo bili za nastavak natjecanja, a upravo zbog toga smo zauzeli stav da se oba natjecanja završe prema utvrđenim propozicijama. Te naše stavove jasno smo prezentirali i u službenoj anketi Saveza, a priča da nismo bili za odigravanje Kupa je toliko nelogična da je istu pomalo apsurdno komentirati. Jednostavno, ako je naš stav da se prvenstvo i Kup završe prema propozicijama, onda kako istovremeno možemo biti protiv odigravanja Kupa. Ako to i zanemarimo, opet ostaje činjenica kako od strane Saveza nikada nismo dobili upit jesmo li za odigravanje samo Kupa, tako da nam s te strane nije jasno odakle informacija da smo protiv odigravanja Kupa".

"Svi ti naši stavovi bili su poznati od prvog dana, a na isti način smo ih prezentirali i kada se pojavila inicijativa da se igra samo Kup ako se ne bude moglo nastaviti prvenstvo. Kao što sada poštujemo sve donesene odluke Saveza, poštovali bi ih i da se donijela odluka da se igra samo Kup, iako smo od starta znali da tako nešto nije realno. Uostalom, valjda je svima jasno da bismo u tom slučaju mogli samo dobiti, budući da smo kao trećeplasirani u prvenstvu već imali osiguranu Europu".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Ta informacija je naravno nastala u cuvenoj zeljinoj kuhinji. Jasno, kao i mnogo drugoga.
6 4
Ekspert
Stvarno, koja je logika da bi Zrinjski bio protiv odigravanja kupa?
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi