Modrić otkrio u autobiografiji

Procurili detalji iz prošlosti: Igrači Reala razdvajali Mourinha i Ronalda

Edmir Škorić

U autobiografiji Luke Modrića otkriveno je na koji način je puklo između Portugalaca, bivšeg trenera i igrača Real Madrida, Josea Mourinha i Cristiana Ronalda.

U biografiji hrvatskog veznjaka razotkriven je sukob Mourinha i Ronalda, koji su prestali da razgovaraju, a ujedno je to bio i kraj slavnog trenera u Madridu.

"Igrali smo kup utakmicu, vodili sa 2:0, ali je Mourinho poludio jer Ronaldo nije u defanzivi ispratio njihovog beka. Krenule su psovke, Cristiano se rasplakao na poluvremenu. U nastavku su se nastavili sukobi", napisao je Modrić.

On tvrdi da su se na kraju tog meča Mou i Ronaldo čak krenuli i fizički obraču8nati, ali da su ostali igrači uspjeli da ih spriječe.

U toj sezoni Real Madrid je završio drugi, ispao od Borussije u Ligi prvaka i Mourinho je na kraju svoje mjesto ostavio Carlu Ancelottiju, dok je Portugalac otišao nazad u Chelsea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nikada kasnije, evo sedma godina, Mourinho i Ronaldo nisu razgovarali. Portugalski trener izbjegava spominjati jednog od najboljih igrača svih vremena i uglavnom šalje hvalospijeve na račun Messija, dok i napadač Juventusa izbjegava komentarisati Mourinha.

Španska liga nam se vraća, a 13. juna Real Madrid će imati naizgled lagan domaći zadatak. Ponudu za meč na Santiago Bernabeu možete pronaći OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.