Godinu kasnije ništa se nije promijenilo

Čekajući prve kontakte: Menadžeri uzalud nude Lacazettea, samo Džeko je opcija

Admin Čaušević

Bez obzira što je ušao u jesen karijere Edin Džeko je i dalje izuzetno cijenjen i tiha je patnja mnogih evropskih klubova. 

Do prekida sezone uslijed pandemije koronavirusa Džeko je bio u odličnoj formi. Iako je napunio 34 godine to se na njegovim igrama uopšte ne osjeti. U Seriji A i Europa ligi je zabio 15 golova.

Prošlog ljeta popularni Dijamant je bio višemjesečna želja Intera, a godinu kasnije nije se ništa promijenilo. Tako izvještavaju mediji bliski milanskom klubu.

Fcinternews.it navodi kako su nedavno menadžeri Alexandera Lacazattea ponudili francuskog napadača Nerazzurrima, ali odgovor je poprilično jasan: "Nismo zainteresovani."

Potražite više informacija na temu Serie A:

U slučaju sve izvjesnijeg odlaska Lautara Martineza Džeko će biti prva opcija za napadački dio tima i tandem sa Romeluom Lukakuom. Za sada nije bilo direktnog kontakta, ali iskusni Sarajalija je i dalje Interova tiha patnja.

Roma ima velikih finansijskih problema, konstantno posluje u minusu, to će biti posebice izraženo nakon pandemije koronavirusa. Samo za ovu sezonu dug iznosi 126 miliona eura pa se u Interu nadaju da bi Vučica s namjerom da skreše troškove plata mogla pustiti Džeku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.