Barcelona nema 'plan B' ako im propadnu svi poslovi
Foto - EPA

Ili obojica ili niko

Barcelona nema 'plan B' ako im propadnu svi poslovi

M. Šljivak

Katalonski velikan Barcelona nema 'plan B' ako bi im eventualno propali transferi Lautara Martineza i Miralema Pjanića.

Španski šampion čini sve kako bi ovaj duo obukao njihov dres ovog ljeta, ali usprkos brojnim špekulacijama o eventualnim drugim opcijama, njih u redovima Barcelone nema.

Kako navodi Marca, Barcelona nije očekivala da će dogovori s Interom i Juventusom ići tako teško. Lautaro i Pjanić su već pristali da dođu na Nou Camp bez ikakvih problema, ali italijanski velikani ne žele tek tako ostati bez bitnih fudbalera.

Barcelona nudi igrače u razmjenu za oba fudbalera. Međutim, njihovi fudbaleri koje su ponudili Juventusu nisu zainteresovani za razmjenu (Arthur Melo, Ousmane Dembele), iako postoje informacije kako je Melo na putu da se predomisli.

Stara dama ne odustaje od opcije da upravo Arthur Melo bude taj kojeg će Barcelona poslati za Pjanića i to je čini se jedina opcija koja bh. veznjaka vodi prema Nou Campu.

S druge strane Inter traži čak 111 miliona eura za Martineza. Argentinac je kao i Pjanić već pristao da dođe u Barcu, koja je pored novca nudila i određene fudbalere.

Međutim, Neto, Arturo Vidal i Samuel Umtiti koji su nuđeni u dogovoru za Lautara također odbijaju transfer i katalonski velikan zbog toga ima dosta problema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što je jasno je da Barca ne može ostvariti transfere novcem. Razmjena je jedino što mogu ponuditi u ovom trenutku i za ove poslove ne postoji plan B. Nije opcija ni kupovina drugih fudbalera i zaista je ovaj klub u nezavidnom položaju.

Katalonski velikan je već zbog pandemije koronavirusa izgubio 154 miliona eura i nema dileme da bi svaki veliki transfer doveo klub u ozbiljan financijski minus.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
Pa ako sve propadne i nemozes imati olan B jer bi plan B bio u tome “sve”
2 0
senjin
Ja bi dai martineza a ne pjanica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije