Pravi strašan tim

Kao u stara vremena: Abramovič nakon Ziyecha i Wernera dovodi još jednu veliku zvijezdu

Edmir Škorić

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič očigledno više nema namjeru da gleda u leđa Manchester Cityju i Liverpoolu.

Chelsea je, kao u neka stara dobra vremena, kada je njegov vlasnik i ruski tajkun dovodio najveće zvijezde, ovog ljeta spremio paklena pojačanja. Hakim Ziyech iz Ajaxa je 'završen', navodno i Timo Werner iz Leipziga, ali tu nije kraj.

Prema informacijama koje kruže otočkim portalima, sljedeće pojačanje je Kai Havertz, mladi Nijemac koji je imresinirao igrama u dresu Bayer Leverkusena i koji se već neko vrijeme povezuje s Bayernom, ali i sa nekoliko drugih velikana.

Chelsea je imao zabranu transfera, a sada je dobio mogućnost da ponovo trguje, a u prilog mu ide i trenutna situacija u kojoj cijene fudbalera znatno padaju zbog pandemije koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Plavci su spremni Havertza platiti 80 miliona eura, a u ovim teškim vremenima čelnici Bayera teško će moći da odole. Vjeruje se da se s Havertzom neće Abramovič zaustaviti i da planira dovesti i novog golmana, a kandidati su Andre Onana iz Ajaxa i Ugurcan Cakir iz Trabzonspora.

Moguće je da stigne i lijevi bek, a kandidat je Ben Chillwell iz Leicestera, kao i Ajaxov Nicolas Tagliafico.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.