Posljednja šampionska generacija Brazila

Trojicu legendi sa fotografije nije teško prepoznati, ali ko je uljez?

Admin Čaušević

Brazil slovi za najfudbalskiju naciju na svijetu, međutim na titulu prvaka svijeta čeka već 18 godina, što je previše za zemlju gdje je fudbal više od života.

Posljednji put Brazil je prvak svijeta postao 2002. godine na turniru u Japanu i Južnoj Koreji. Bilo je to odlična generacija predvođena Ronaldom, Rivaldom, Ronaldinhom i drugim.

Na naslovnoj fotografiji je zabilježen jedan od detalja sa treninga brazilske selekcije tokom završnog turnira. Uz dobro poznate Ronaldinha, Robera Carlosa i Ronalda nalazi i se jedan uljez.

Riječ je o Marcosu André Batista dos Santosu, poznatijem kao Vampeta, nekadašnjem veznjaku koji je u Evropi početkom ovog milenija bio član Intera i PSG-a.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vampeta je dres reprezentacije Brazila nosio u periodu od 1998. do 2002. godine. Nastupio je na ukupno 39 mečeva, a tokom Svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji upisao je samo jedan nastup kada je ušao s klupe.

Većinu igračke karijere je proveo u Brazilu. Između ostalih igrao je za Caorinthiansa i Flamengo. Karijeru je završio 2008. godine. Jedno vrijeme se bavio i trenerskim poslom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.