Zajednički prijedlozi klubova

Takmičarska komisija poslušala klubove, ostalo još da IO NFSBiH potvrdi promjene za narednu sezonu · Saznajemo

U utorak je održana video konferencija organizovana od strane NFSBiH, a na kojoj su učestvovali predstavnici klubova Premijer lige BiH.

Na video konferenciji se raspravljalo o narednoj sezoni domaćeg fudbala i mogućim promjenama za istu.

Sada stižu vijesti da je Takmičarska komisija NFSBiH, na današnjem zasjedanju, prizhvatila prijedloge većine klubova.

Pomenuti oragan je prihvatio sljedeće prijedloge za PL BiH: Da se u narednoj sezoni dozvoli maksimalno pet, umjesto dosadašnjih četiri, strana igrača po ekipi u zapisniku za utakmice; Da se broj igrača zaštićenog godišta (U21) u ekipama poveća sa tri na četiri; Trajanje ljetnog prelaznog roka do 2. oktobra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prihvaćeni su i prijedlozi za promjenu sistema takmičenja Kupa BiH - i to da se do osmine finala ne mogu sastati premijerligaši, da domaćini budu nižerangirani timovi, a da se od osmine finala praktikuje totalini žrijeb. Dakle, da se od osmine finala igra jedna utakmica do samog finala u kojem se igra dvomeč.

Sada Takmičarska komisija ove prijedloge treba dostaviti na usvajanje Izvršnom odboru NFSBiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.