Portugalski stručnjak o bh. napadaču

Fonseca: Sjećam se prvog razgovora s Džekom i već tada sam znao šta će biti

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Paulo Fonseca prije godinu dana preuzeo je trenersku klupu Rome i pokazao se kao dobro rješenje rimskog kluba.

Sezona u Seriji A nastavlja se 20. juna, a Roma će igrati na svom terenu protiv Sampdorije četiri dana kasnije. Vučica je trenutno peta sa 45 bodova i do kraja će se boriti s Atalantom za četvrtu poziciju koja vodi naredne sezone u Ligu prvaka.

Čelnici Rome zadovoljni su rezultatima koje ovaj klub pruža nakon što je na trenersko mjesto stigao Fonseca. Portugalac je dao intervju za zvaničnu stranicu Rome, a jedna od tema bio je i Edin Džeko.

Džeko je ove sezone kapiten Rome i sigurno jedan od ponajboljih igrača rimskog kluba. Fonseca je govorio koliko je bilo važno što prošlog ljeta Džeko nije otišao u Inter i odlučio je produžiti svoj ugovor do ljeta 2022. godine.

"Uvijek sam vjerovao da će Džeko ostati u ekipi još nekoliko sezona. Tada je postojala mogućnost da ode, ali nakon našeg prvog razgovora imao sam osjećaj da želi ostati. Možete to vidjeti po načinu na koji je trenirao i davao svoj maksimum svaki dan. Drago mi je što je na kraju ostao", rekao je Fonseca.

Također, dobio je pitanje da izabere najbolji gol u dosadašnjem dijelu sezone, a Fonseca ponovo nije mogao bez Džeke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Neću izabrati najljepši već najbitniji gol. To je gol Džeke protiv Bologne u posljednjoj minuti. To je za nas bio ključan trenutak jer je tim dao sve od sebe da dobije taj meč i način na koji smo na kraju pobijedili je zaista bio nevjerovatan", dodao je portugalski stručnjak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.