The Sun donosi zanimljivu priču

Fudbaleri za koje nikada ne biste ni pomislili da su u rodbinskoj vezi

Endin Čaušević

Svijet fudbala zaista piše nevjerovatne priče, a ovaj put možete saznati koji fudbaleri su rodbinski vezani što sigurno nikada ne biste mogli ni zamisliti.

U svijetu fudbala mogli smo vidjeti legendarnu braću Toure, Charlton, De Boer, Neville, Laudrup i druge, no ovaj put engleski mediji otkrili su neke rodbinske veze između fudbalera koje vjerovatno niste znali.

Naime, ispostavilo se da su legendarni igrač Jay-Jay Okocha i trenutni fudbaler Evertona, Alex Iwobi, itekako vezani jer je Iwobi sin Okochine mlađe sestre. Iwobi se nikada nije hvalio da mu je Okocha bliži krug porodice i mnogi su se iznenadili kada su to saznali.

Drugi fudbalski par za koji sigurno niste znali da su rodbinski vezani su Philippe Coutinho i Jouninho. Jouninho je bivša zvijezda Middlesbrougha kojeg fanovi Premiershipa dobro pamte. Ispostavilo se da su Juninho i Coutinho dosta bliski rođaci.

No, ono što je najviše iznenadilo javnost jeste da su Luka Modrić i Mark Viduka u rodbinskoj vezi. The Sun tvrdi da su oni daleki rođaci jer je poznato da je Vidukin otac još u prije više od 50 godina odselio u Australiju, ali očito da imaju rodbinske veze s familijom Luke Modrića.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, rođaci su i Gini Wijnaldum, te nekadašnja velika nada holandskog fudbala i Real Madrida, Royston Drenthe.

Bliži rođaci su Didier Drogba i nekadašnji igrač Birminghama, Olivier Tebily. Naime, njihovi očevi su braća i zbog toga je jasno koliko su Drogba i Tebily vezani, ali se to nije baš znalo u javnosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.