Manchester United prati razvoj situacije

Za 14 dana završava Willianov ugovor, od nove destinacije nije puno udaljen

Edmir Škorić

Za 14 dana Willian postaje slobodan igrač, a to žele da iskoriste neki klubovi.

Još uvijek nije poznato šta će biti s Willianom, no do sada nije napravio nikakav dogvor sa Chelseajem, pa bi 30. juna mogao biti potpuno slobodan, a onda će imati priliku da bira gdje da nastavi karijeru.

Willian želi trogodišnji ugovor, Chelsea mu nije želio dati više od dvije godine ugovora i zbog toga je nastao problem. Naravno, s obzirom da će 9. avgusta napuniti 32 godine, jasno je zbog čega Plavci odbijaju da mu daju trogodišnji ugovor.

Spominjao se Willian kao moguće pojačanje PSG-a i Tottenhama, pa i Real Madrida, a sada je navodno i Manchester United u igri za njegovo dovođenje u slobodnom transferu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crveni vragovi su navodno uspostavili kontakte s Willianovim agentima i žele svom mladom napadu (Martial, Rashford, Greenwood) doprinijeti i malo iskustva dovođenjem krilnog fudbalera Chelseaja.

Bivši igrač Corinthiansa, Šahtara i Anžija je ove sezone ukupno za Chelsea odigreao 37 mečeva i postigao je sedam golova uz šest asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.