Prošlog ljeta je odolio

Već je počelo: Godinu kasnije Edina Džeku čeka isto iskušenje

A. Čaušević

Bez obzira što je kapiten i ima čvrst ugovor do 2022. godine ostanak Edina Džeke u Romi je pod znakom pitanja. Glavni razlog je teška finansijska situacija u kojoj se nalazi rimski klub.

Zbog pandemije koronavirusa Roma je samo u posljednja tri mjeseca izgubila čak 85 miliona eura pa italijanski mediji pišu o nastavaku Vučicine negativne tradicije prodaje najboljih igrača.

Tuttomercato je sinoć objavio vijest kako Džeku u svojim redovima želi Inter, baš kao i prošlog ljeta. Godinu kasnije popularni Dijamant će biti ponovo na istom iskušenju.

Nerazzurrima treba iskusni napadač kako u Italiji tako i na međunarodnom nivou. Alexis Sanchez neće biti otkupljen pa bi u slučaju dolaska kapiten bh. reprezentacije upravo imao tu ulogu.

Milanski klub sada čekaju pregovori kako sa Romom tako i sa Džekom koji zarađuje 7.5 miliona eura i vjerovatno će željeti istu cifru. Vučica je prošle godine tražila 20 miliona, ovaj put bi taj iznos trebao biti nešto manji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Džeko već sada ima bolji učinak nego u prošloj sezoni. Postigao je 15 golova u svim takmičenjima. Pošto ga očekuje još desetak utakmica za očekivati je da ta cifra bude i veća čime bi još jednom potvrdio svoj kvalitet.

U međuvremenu ni u Rimu ne sjede skrštenih ruku. Već su počeli tražiti mlađeg napadača. Postoji ozbiljan interes za Nahuela Bustosta, 22-godišnjeg Argentinca koji nastup za Talleres iz Cordobe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.