Španac napušta Chelsea

Pedro je izabrao novi klub, presudio je razgovor sa budućim trenerom

Admin Čaušević

Pedro Rodriguez nakon pet godina napušta Chelsea i njegova naredna destinacija bit će Italija. 

Mediji s Apenina izvještavaju da je Pedro postigao dogovor s Romom te će tako iskusni Španac od sljedeće sezone biti saigrač Edina Džeke.

Ofanzivac koji je osvojio sve što se može osvojiti kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 3.5 miliona eura.

Corriere dello Sport navodi kako je presudan bio telefonski razgovor s Paolom Fonsecom. Trener Vučice je uspio uvjeriti Pedra na dolazak, a potpis bi mogao uslijediti već u petak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fonseca je iskusnom ofanzivcu kazao kako će imati izuzetno važnu rolu u ekipi s obzirom na njegovu sposobnost da igra na svim pozicijama u fazi napada.

Inače, Pedro je izadanak slavne La Masije, većinu karijere proveo je u Barceloni nakon što ga je u prvi tim uveo Pep Guardiola. S obzirom na bogato iskustvo trebao bi predstavljati pojačanje za Romu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.