Već je počelo: Godinu kasnije Edina Džeku čeka isto iskušenje

Prošlog ljeta je odolio

Već je počelo: Godinu kasnije Edina Džeku čeka isto iskušenje

A. Čaušević

Bez obzira što je kapiten i ima čvrst ugovor do 2022. godine ostanak Edina Džeke u Romi je pod znakom pitanja. Glavni razlog je teška finansijska situacija u kojoj se nalazi rimski klub.

Zbog pandemije koronavirusa Roma je samo u posljednja tri mjeseca izgubila čak 85 miliona eura pa italijanski mediji pišu o nastavaku Vučicine negativne tradicije prodaje najboljih igrača.

Tuttomercato je sinoć objavio vijest kako Džeku u svojim redovima želi Inter, baš kao i prošlog ljeta. Godinu kasnije popularni Dijamant će biti ponovo na istom iskušenju.

Nerazzurrima treba iskusni napadač kako u Italiji tako i na međunarodnom nivou. Alexis Sanchez neće biti otkupljen pa bi u slučaju dolaska kapiten bh. reprezentacije upravo imao tu ulogu.

Milanski klub sada čekaju pregovori kako sa Romom tako i sa Džekom koji zarađuje 7.5 miliona eura i vjerovatno će željeti istu cifru. Vučica je prošle godine tražila 20 miliona, ovaj put bi taj iznos trebao biti nešto manji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Džeko već sada ima bolji učinak nego u prošloj sezoni. Postigao je 15 golova u svim takmičenjima. Pošto ga očekuje još desetak utakmica za očekivati je da ta cifra bude i veća čime bi još jednom potvrdio svoj kvalitet.

U međuvremenu ni u Rimu ne sjede skrštenih ruku. Već su počeli tražiti mlađeg napadača. Postoji ozbiljan interes za Nahuela Bustosta, 22-godišnjeg Argentinca koji nastup za Talleres iz Cordobe.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti