Foto: EPA

Juventus ostao bez trofeja

Sarri kritikovao Ronalda nakon očajne igre Juventusa

Maurizio Sarri propustio je sinoć protiv bivšeg kluba osvojiti prvi trofej s Juventusom.

U finalu italijanskog kupa Sarrijev Juventus je poražen od Napolija, koji je do trofeja došao zahvaljujući boljem izvođenju penala nakon 0:0 u regularnom dijelu, a to je, očekivano, rezultiralo valom kritika.

Za Juventus je to ujedno bila druga utakmica zaredom nakon pauze na kojoj nisu uspjeli postići gol, a za to Sarri nije preuzeo odgovornost nego je okrivio - igrače.

"Nakon utakmice nisam puno govorio igračima. Bio sam bijesan i razočaran kao i oni, u takvim trenucima je bolje šutjeti. Nedostajalo nam je izvrsnosti na terenu kako bismo bili opasni i pronašli druga rješenja kada nam ne ide, a bez toga ne ide... Sve ovo naši igrači su do sada radili lakoćom", rekao je Sarri nakon susreta.

Osvrnuo se i na blijedo izdanje Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nedostaje mu ubojitosti i fizičke spreme, nije onaj igrač kakvog smo navikli gledati i koji uvijek napravi najbolje. Isti problem imaju Dybala i Costa."

Za Napoli je, s druge strane, sinoćni trofej bio prvi nakon šest godina posta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.