Dani Alves je otkrio svog najtežeg rivala: "Natjerao sam ga da se više pati od mene"

Brazilac godinama igra na vrhunskom nivou

Dani Alves je otkrio svog najtežeg rivala: "Natjerao sam ga da se više pati od mene"

A. Čaušević

Sa do sada 42 trofeja Dani Alves je najtrofejniji fudbaler svih vremana, za sjajnog Brazilaca se bez dileme može reći da je najbolji desni bek svoje generacije. 

Alves je vrhunac karijere doživio u Barceloni čiji je član bio osam godina. S Kataloncima je osvojio sve što se može osvojiti i definitivno je legenda kluba s Nou Campa.

U tom periodu Alves je vodio velike bitke sa Cristianom Ronaldom koji je tada nastupao za Real Madrid. Upravo je Portugalac najteži Brazilčev rival.

Ipak, ovaj 37-godišnjak smatra da je Ronaldu bilo teže igrati s njim te da se zahvaljujući visokom nivou koncentracije tadašnja zvijezda Reala i nije baš naigrala protiv Alvesa.

"Nikad me nije stvarno mučio jer sam bio skoncentrisan, ali je Cristiano Ronaldo najteži protivnik s kojim sam se susreo, bez ikakve sumnje", kazao je Alves.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Radi se o tipu protivnika protiv kojeg morate biti skoncentrisatni 100 %, ako ste na 99 % onda će vas uništiti i učiniti idiotom. Mislim da sam ga natjerao da se on više pati sa mnom nego ja s njim", dodao je on.

Navijači Barcelona i Reala sjetit će se scene iz El Clasica sa Nou Campa prije sedam godina kada je u samom finišu Alves sjajnim driblingom ponizio Ronalda...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi