Italijanski mediji nisu imali milosti prema Miralemu Pjaniću

Među najlošije ocjenjenim igračima

Italijanski mediji nisu imali milosti prema Miralemu Pjaniću

Iza bh. reprezentativca Miralema Pjanića je još jedna blijeda partija. 

Nakon Milana popularni Mire podbacio je i protiv Napolija pa ga je trener Maurizio Sarri još jednomk izvadio iz igre prije kraja meča.

Možda da budemo malo precizniji, Pjanić se samo uklopio u sivilo Juventusove igre koja je genralno bila blijeda i osim posjeda lopte nije donijela ništa posebno.

Zato je list Corriere dello Sport imao puno pravo da kritikuje većinu igrača Stare dame i da im dodijeli loše ocjene za sinoćnje partije.

Tako su samo Buffon, Bonucci, Alex Sandro i Matuidi spašeni blamaže jer su dobili ocjene 7, 6, 6 i 6. Pjanić spada u skupinu najlošije ocjenjenih igrača koji su dobili 'petice'. Osim njega, u grupi su Cristiano Ronaldo, Bernardeschi i Danilo. Također, i trener Sarri je dobio 'peticu' za taktiku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ni ostale italijanske novinae nisu imale milosti prema Pjaniću i Ronaldu pa su njih dvojica većinom završavali kao najlošije ocjenjeni igrači. Uz njih su gotovo po svakom izboru Danilo i Bernardeschi.

Stara dama je sinoć propustila još jednu šansu da dođe do Kupa Italije. Podsjetimo, prošle sezone ovo takmičenje osvojio je Lazio, dok je Juve trijumfovao četiri puta prije toga.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gallardo.la
Pjanic uopste nije bio los, odradio je svoj zadatak. Evidentno je da nema slobodu da ide prema naprijed.
6 0
Maestro
Pjanić je među najboljim veznim igračima svijeta a oni pišu ovako pa nek nađu dobre poteze Ronalda, Bernardeskog itd. Pa kompletna ekipa je podbacila a ovako je samo razloga ima da napusti ovu ekipu
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi