Foto: Screenshot

Uhapšen veći broj osoba

Žestok obračun Bad Blue Boysa i Grobara u Vukovaru

Hrvatski portal 24sata.hr donosi vijest o žestokom sukobu navijača Dinama, Bas Blue Boysa i navijača beogradskog Partizana, Grobara - u Vukovaru.

Da je do žestokog obračuna u Vukovaru zaista došlo za pomenuti portal je potvrdio glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske.

Do tuče je došlo oko 19 sati. Sukob je bio žestok, ali je i policija brzo reagovala. Vjeruje se da je uhapšeno 20-25 ljudi, dok se za ostalim učesnicima tučnjave i dalje traga.

24sata.hr prenosi tvrdnju čitateljice koja je ovom portalu poslala i video snimak tučnjave da je do iste došlo kada je grupa navijača Partizana "verbalno napala Hrvata koji je u tom trenutku šetao sa suprugom i djetetom". Nakon toga su se i potukli, a onda su se pojavili i navijači Dinama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Policija u Vukovaru je ovih dana svakako spremna i konstatno patrolirala ulicama jer BBB oraganizuje turnir u ovom gradu.

Nije ovo prvi incident u kojem su učestvovali navijači u Vukovaru, u proteklom periodu. Nedavno su dvojicu mladića srpske nacionalnosti napali navijači Dinama, a jedan od njih je tada zaradio lakše povrede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.