Petković u sudijskoj nadoknadi srušio Slaven Belupo

Dinamo došao do tri boda

Petković u sudijskoj nadoknadi srušio Slaven Belupo

E. Čaušević

Fudbaleri Dinama večeras su slavili uz dosta muke slavili na svom terenu protiv Slaven Belupa sa 3:2 u meču 29 kola.

Dinamo je jako dobro otvorio meč i uspio je doći do gola kada je Kadzior zatresao mrežu Slavena, ali je ovaj gol poništen zbog ofsajda. Ipak, u 23. minuti Modri su poveli sa 1:0.

U centru pažnje ponovo se našao Kadzior kojem je ovaj put pogodak priznat. Dinamo je u 37. minuti udvostručio prednost preko Ivanušeca i činilo se da je u ovom meču sve gotovo.

Međutim, Slaven je uspio do kraja meča da poravna. U posljednjim sekundama prvog dijela gosti su smanjili na 2:1 kada je svoju mrežu zatresao Theophile.

Na samom startu drugog dijela Slaven je poravnao na 2:2. Junak gostujućeg tima bio je Matheus koji je pogodio mrežu Dinama i vratio stvari na početak.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

I kada su svi mislili da je kraj Dinamo je došao do pobjede. To se desilo u 90. minuti kada je Petković sjajno glavom pogodio za 3:2 i pobjedu Modrih.

Bh. reprezentativac Amer Gojak odigrao je 56 minuta u ovom meču, dok Izet Hajrović nije ulazio u igru.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi