Bh. veznjak neće ići na Stamford Bridge

Stara dama traži mušteriju za Pjanića: Juventus ponudio razmjenu, Chelsea odbio

Ne prestaje se špekulisati o mogućem transferu bh. reprezentativca Miralema Pjanića u Barcelonu. Pjanić u Barceloni je "glavna priča", ali se još uvijek pominju i Chelsea, PSG...

Navodno je Juventus pokušao zamijeniti Miralema Pjanić za Jorginha, veznjaka Chelseaja kojeg Maurizio Sarri želi ponovo trenirati.

Vjeruje se da trener Juventusa želi ponovo sarađivati sa Jorginhom, ali su londonski Plavci odlučni da Brazilca sa italijanskim pasošem zadrže na Stamford Bridgeu.

Prema pisanju Calcio Mercata, Juventus je ponudio Miralema Pjanića u zamjenu za 28-godišnjeg Jorginha, ali je Chelsea odbio tu ponudu.

Špekuliše se da je došlo do zastoja u pregovorima između Juventusa i Barcelone, pa je Stara dama krenula u potragu za alternativnim rješenjima za Pjanića i pokušala dogovoriti posao sa Chelseajem.

Chelsea je već osigurao dva velika pojačanja za novu sezonu, Ziyech i Werner, a Pjanić gotovo sigurno neće biti naredni transfer londonskog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako pojedini igrači budu napuštali Stamford Bridge, uglavnom će se raditi o prodajama, a ne o razmjenama jer Chelsea želi novac koji se može preusmjeriti u pojačanja koja želi trener Frank Lampard.

Pjanić je u Juventus stigao prije četiri godine iz Rome. Uglavnom je tokom perioda u Torinu bio važan dio ekipe, ali u posljednje vrijeme pada u formi i sve češće nailazi na kritike, pa bi mu "promjena klime" mogla itekaklo mogla goditi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.