Uskoro ostaje bez kluba

Nastavlja se sunovrat Hartove karijere

Joe Hart će na kraju ovog mjeseca postati slobodan igrač pošto Burnley neće produžiti njegov ugovor.

33-godišnji golman, nekadašnji reprezentativac Engleske, je u Burnley stigao prije dvije godine. Tada je za njegov potpis Cityju plaćeno blizu četiri miliona eura.

Ipak, Hart je vrlo brzo i u Burnleyju uspio izgubiti mjesto prvog golmana, nakon debakla protiv Evertona (5:1) na domaćem terenu, u decembru 2018. Od tada je upisao samo tri nastupa za Burnleyj, sva tri u kup utakmicama.

Jedinica Burnleyja je trenutno Nick Pope, dok se Hart u golmanskoj hijerarhiji uspijevao održati iznad Bailey Peacock-Farrella, 23-godišnjaka iz Sjeverne Irske.

Hartova karijera je naglo krenula nizbrdo, iako je jedno vrijeme bio među najboljim čuvarima mreže u Evropi i ključnio dio Cityjevog tima koji se 2012. i 2014. godine okitio naslovima prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pep Guardiola je ubrzo nakon dolaska na Etihad saopštio Hartu da nije u njegovim planovima, a Englez je u međuvremenu boravio na dvije neuspješne posudbe, u Torinu i West Hamu, prije nego što su ga Građani prodali Burnleyju.

Sada nije dovoljno dobar ni za Burnley...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.