Teški dani za nekada jednog od najboljih golmana svijeta: Ovo je najniža tačka moje karijere...

Bivši reprezentativac Engleske

Teški dani za nekada jednog od najboljih golmana svijeta: Ovo je najniža tačka moje karijere...

Nekadašnji čuvar mreže reprezentacije Engleske Joe Hart prisjetio se kako je činjenica da je zbog Pepa Guardiole morao napustiti Manchester City u ljeto 2016. godine uticala na njegovo mentalno zdravlje. 

Španski trener je otjerao Harta iz Cityja kada je došao u klub te je poslije toga kupio Claudia Brava obzirom da Čileanac bolje zna igrati nogama. Hart je otišao tada na posudbu u Torino, kasnije lutao od kluba do kluba i danas dotakao samo dno.

Trenutno je član Burnelyja gdje je tek treći golman i ne čudi činjenica da je vrlo tužan.

Kada ga je voditelj jedne emisije na BBC One upitao koji je najveći udar u njegovoj karijeri on je odgovorio.

"Zvučat će patetično, ali istina je, to je neigranje i činjenica da te ne žele", poručio je Hart.

"Ovo mi se desilo sa novim trenerom Manchester Cityja, vjerovatno najvažnijim trenerom na svijetu. Nije me čak nužno mrzio, samo je imao određeni aspekt za koji je smatrao da nisam sreman i nekako je palo odatle".

Ni danas mu nije lako jer ne može da s izbori za startno mjesto u ekipi koja igra na Turf Moor stadionu. Ipak, stvari pokušava okrenuti optimizmu

"Ovo je sigurno najniža tačka moje karijere, ali ne i tamni oblak. Rasterećen sam ako pričamo o onome što ć uslijediti. Da - tužan sam, da - razočaran sam jer ne igram. Znam šta želim biti, znam gdje bih trebao biti. Znam šta mogu donijeti ovoj igri".

"U ovom momentu nisam prvi izbor, jednostavno. Teško je. Osjećam da bi trenutno mogao biti vrlo mračan trenutak za mene, ali nije. Ovo doživljavam kao izazov".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Hart je prije nekoliko dana izjavio kako je svjuestan da više ne može igrati za Real Madrid, ali da neće odustati i da će sreću potražiti u nekom klubu van Engleske.

On je tokom karijere osvojio nekoliko trofeja - dva Premiershipa, dva Carling Cupa, FA Cup...

Top Komentari

Premier
Bolji je Pope golman
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti