Golijada na Etihadu

Manchester City ispratio Burnley s pet golova

Ekipa Manchester Cityja s lakoćom je savladala Burnley u meču 30. kola Premier lige.

Pauza nije ostavila traga na "Građane" koji su u petak dali tri gola Arsenalu, a za raspoložene Guardioline igrače lijeka nije imala ni odbrana Burnleyja. Nakon 90 minuta igre na Etihadu je bilo visokih 5:0 u korist Manchester Cityja.

Pitanje pobjednika riješeno je već u prvom poluvremenu. Prvo je vodstvo Manchester Cityju donio Foden u 22. minuti da bi Mahrez u 43. i 45. minuti postigao dva pogotka i donio svom timu visokih 3:0 na poluvremenu.

Na tome "Građani" nisu stali, pa su već u šestoj minuti nastavka stigli do novog pogotka preko Silve. Konačnih 5:0 je postavio Foden u 63. minuti.

Izvjesno je da Manchester City neće biti u prilici da odbrani šampionski naslov, no nije baš isto završiti na drugom ili trećem mjestu. S ovim trijufmom uspjeli su koliko-toliko pobjedi Leicesteru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 30. kolo:

Manchester City - Burnley 5:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.