Salihamidžić je doktor za transfere: U Cityju šokirani ponudom za Sanea, ali nemaju izbora

U Bayernu dobro znaju šta rade

Salihamidžić je doktor za transfere: U Cityju šokirani ponudom za Sanea, ali nemaju izbora

E. Čaušević

Pep Guardiola je prije nekoliko dana potvrdio da je njemački reprezentativac Leroy Sane odbio mogućnost produženja ugovora s Manchester Cityjem.

Sane s Građanima ima ugovor do kraja naredne sezone, a klub je htio da se produži saradnja. Ipak, Nijemac je u nekoliko navrata odbio da potpiše novi ugovor i jasno je dao do znanja čelnicima kluba da želi napustiti Etihad.

Guardiola je prije nekoliko dana potvrdio da je Sane odlučio da napusti klub, ali nije jasno da li će se to desiti ovog ili narednog ljeta. City vjerovatno želi prodati Sanea kako bi izbjegli mogućnost da narednog ljeta ode bez obeštećenja, ali im stvari ne idu po planu.

U Cityju su vjerovali da će od prodaje Sanea inkasirati oko 80 miliona eura, ali sada je jasno da se to neće desiti. Jedini klub koji je pokazao veliki interes za ovog igrača jeste Bayern iz Mimhena, a Hasan Salihamidžić i društvo dobro znaju šta rade.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čelnici Bayerna su svjesni da City nije u najboljoj situaciji za pregovore, te da je klubu bitno da zaradi barem nešto kako Sane ne bi otišao za godinu dana besplatno.

Bild piše da je Bayern ponudio svega 40 miliona eura za Sanea, te da vjeruju da City nema drugog izlaza osim da prihvate ovu ponudu. Bavarci su odlučili da prepolove njegovu cijenu, a ukoliko ovaj transfer "prođe" zaista im na tome treba čestitati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi