Iznad Etihada večeras letio avion s porukom "White Lives Matter"!

Burnley se oglasio

Iznad Etihada večeras letio avion s porukom "White Lives Matter"!

Edmir Škorić

Na početku utakmice Manchester City - Burnley iznad praznog Etihada pojavio se avion s porukom "White Lives Matter Burnley".

Zastava ili transparent, koju je za sobom vukao avion, pojavila se na nebu iznad stadiona ubrzo nakon što je sama utakmica započela. Trenutak ranije timovi i službenici utakmice podigli su koljeno u znak pokreta Black Lives Matter.

Englezi su se podredili "Black lives matter" pokretu i podršci, pa na leđima dresova umjesto prezimena igrača, stoji taj natpis. Inače, otočki mediji navode da je sve napravio jedan navijač gostiju koji je ukrao avionom i potom njime upravljao.

Burnley je brzo uputio izjavu "oštro osuđujući one koji su odgovorni za avion i uvredljive natpise".

"Želimo jasno staviti do znanja da odgovorni nisu dobrodošli u Turf Moor", navodi se u izjavi. "To ni na koji način ne predstavlja ono za šta se nogometni klub Burnley zalaže i u potpunosti ćemo surađivati s vlastima na pronalaženju odgovornih i izdavanju doživotnih zabrana".

„Klub ima ponosne rezultate rada sa svim spolovima, religijama i vjerama kroz nagrađivani program Zajednice, a protivi se rasizmu bilo koje vrste. Potpuno smo iza inicijative Black Lives Matter Premijer lige i, u skladu sa svim ostalim utakmicama Premier lige, naši igrači i nogometno osoblje voljno su kleknuli prije početka meča u Manchesteru. Bezrezervno se izvinjavamo Premier ligi, Manchester Cityju i svima koji pomažu u promociji Black Lives Matter".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...sta je ovdje skandalozno i uvredljivo?...jel treba da kezemo kako su zivoti crnaca bitni,a nasi su nebitni???...koji je k*rac ovim ljudima vise?
11 2
Laola
To bjelci nisu važni? Samo crnci su kao bitni ?
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi