Nastavlja se sunovrat Hartove karijere

Uskoro ostaje bez kluba

Nastavlja se sunovrat Hartove karijere

Joe Hart će na kraju ovog mjeseca postati slobodan igrač pošto Burnley neće produžiti njegov ugovor.

33-godišnji golman, nekadašnji reprezentativac Engleske, je u Burnley stigao prije dvije godine. Tada je za njegov potpis Cityju plaćeno blizu četiri miliona eura.

Ipak, Hart je vrlo brzo i u Burnleyju uspio izgubiti mjesto prvog golmana, nakon debakla protiv Evertona (5:1) na domaćem terenu, u decembru 2018. Od tada je upisao samo tri nastupa za Burnleyj, sva tri u kup utakmicama.

Jedinica Burnleyja je trenutno Nick Pope, dok se Hart u golmanskoj hijerarhiji uspijevao održati iznad Bailey Peacock-Farrella, 23-godišnjaka iz Sjeverne Irske.

Hartova karijera je naglo krenula nizbrdo, iako je jedno vrijeme bio među najboljim čuvarima mreže u Evropi i ključnio dio Cityjevog tima koji se 2012. i 2014. godine okitio naslovima prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pep Guardiola je ubrzo nakon dolaska na Etihad saopštio Hartu da nije u njegovim planovima, a Englez je u međuvremenu boravio na dvije neuspješne posudbe, u Torinu i West Hamu, prije nego što su ga Građani prodali Burnleyju.

Sada nije dovoljno dobar ni za Burnley...

Top Komentari

Penderinos
Ispada da SAD pametujem, ali nikad on meni nije bio golman top klase, čak ni kada je city uzimao premijer ligu, uvijek sam se pitao kako onakva rupetina od vratara može biti na golu kluba koji ima visoke ambicije. Pep je bio glas razuma i vratio ga u realnost, tamo gdje pripada. Jedan od rijetkih igrača koji je ostvario 300% bolju karijeru naspram njegovom talentu i vještinama na terenu.
1 3
Ajdo_psycho
Hodi u želju treba nam golman
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi