Alexis, Eriksen, Lukaku...

Postava Intera večeras izgleda kao pravi mali dream team iz Premiershipa

Ekipe Intera i Sassuola za nešto više od pola sata na stadionu Giuzeppe Meazza u Milnu započet će susret 27. kola Serije A. 

Bit će ovo prva utakmica današnjeg programa italijanskog šampionata u kojoj ćemo na djelu imati priliku vidjeti jedan vrlo zanimljiv sastav Intera.

Antonio Conte je na klupi odlučio ostaviti Lautara Martineza dok je njegove mjesto u startnoj postavi zauzeo Alexis Sanchez. Ako tome dodamo da su u sastavu i Romelu Lukaku te Christian Eriksen, onda nam je jasno kako se rado o pravom malo dream teamu iz Premiershipa.

Njih trojica su, ne tako davno, bli među najboljim igračima engleske lige a sudbina ih je večeras sve okupila u prvoj postavi Intera za susret protiv Sassuoloa.

Inače, osim Lautara, Conte je na klupi odlučio ostaviti Ashleyja Younga kao i Diega Godina te Stefana De Vrija.

Ukoliko pobijedi, Inter će opet prići lideru Juventusu na minus 6.

Sastav Intera: Handanović; Skriniar, Ranocchia, Bastoni; Moses, Gagliardini, Borja Valero, Biraghi; Eriksen; R Lukaku, Alexis Sanchez.

Sastav Sassuola: Consigli; Muldur, Chiriches, Ferrari, Rogerio; Magnanelli, Obiang; Berardi, Đuričić, Boga; Caputo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Meč počinje od 19.30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.