Lukaku i Martinez vraćaju Inter u igru za titulu

Nerazzurri bolji od Sampe

Lukaku i Martinez vraćaju Inter u igru za titulu

E. Škorić

Inter je u 25. kolu italijanske Serije A slavio protiv Sampdorije s 2:1.

Nerazzurri su imali dva poraza do prekida sezone, od Lazija i Juventusa, no sada su se vratili na pobjedničke staze i čini se da će ostati konkurentni u borbi za titulu.

Opet je Inter slavio zahvaljujući tandemu Romelu Lukaku - Lautaro Martinez. Belgijsko-argentinska veza savršeno radi i sa po jednim golom su njih dvojica srušili goste iz Đenove.

Prvi gol je postigao Lukaku u 10. minuti na asistenciju Christiana Eriksena i nakon sjajne akcije, a u 33. minuti Candreva upošljava Martineza, koji zabija za 2:0. Začetnik akcije bio je Lukaku.

Thorsby je u 53. minuti smanjio na 2:1, ali Sampdoria nije uspjela doći barem do boda koji bi joj bio izuzetno bitan u borbi za ostanak.

Inter dočekuje Sassuolo za tri dana, a sada je na šest bodova manje od Juventusa i pet od Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi