Sudija je gledao snimak, ali nije poništio pogodak

Novi VAR skandal na meču Real Madrida: Kraljevskom klubu priznat gol i pored očiglednog faula

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida igraju trenutno na svom terenu protiv Mallorce meč 31. kola La Lige.

Kraljevski klub ima sve u svojim rukama do kraja sezone što se tiče borbe za prvaka s Barcelonom. No, pobjeda u prošlom kolu protiv Real Sociedada digla je dosta prašine.

U katalonskom klubu bili su bijesni što su sudije i pored VAR-a donosile skandalozne odluke na štetu Sociedada. I večeras su navijači Barcelone ljuti zbog situacije kod gola za 1:0.

Real je u 19. minuti golom Viniciusa Juniora poveo sa 1:0, ali u centru pažnje je ponovo bio glavni sudija. Naime, malo prije gola Carvajal je čini se napravio čist prekršaj, a sudija i pored toga što je koristio VAR na kraju nije ponišito gol Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovakva odluka je itekako naljutila trenera i igrače Mallorce, ali i navijače Barcelone koji ne prestaju s kritikama putem društvenih mreža.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.