Nikome nije prijala Covid19 pauza kao Real Madridu

Tako se ispostavilo

Nikome nije prijala Covid19 pauza kao Real Madridu

U španskoj La Ligi nikome Covid19 pauza nije tako dobro prijala kao fudbalerima Real Madrida. 

Kraljevski tim odigrao je tri utakmice od povratka najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Španiji te je ostvario sve tri pobjede.

Madriđani su na taj način postali jedini tim u ligi koji ima stopostotan učinak otkad se fudbal vratio u pomenutu zemlju.

Osim njih, zavidan učinak ostvarile su i ekipe Villarreala te Barcelone. Žuta podmornica odigrala je četiri meča, dok su Katalonci upisali, baš kao i Real - tri. Tim s El Madrigala upisao je tri pobjede i remi, a sa Camp Nou stadiona dvije pobjede i remi.

Dakle, bodovno gledano, Villarreal je ostvario najviše bodova od povratka lige, ali to je zbog toga što ima meč više od Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da se vratimo na kraljevski tim. Madriđani su se, zahvaljujući pomenute tri pobjede, vratili na lidersku poziciju. Sada imaju jednak broj bodova kao Barca ali bolji međusobni duel. U narednom kolu, već sutra navečer, igraju protiv Mallorce na domaćem terenu i ukoliko ne bude velikog iznenađenja ostvarit će i četvrtu vezanu pobjedu.

Do kraja La Lige ostalo je da se odigra još osam utakmica i sigurno je da nas očekuje vrlo uzbudljiva borba, kako za prvaka, tako i za evropska takmičenja te opstanak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi