Opis: Ilustracija

Bila bi to velika čast

Već se pojavio Pjanićev dres u Fan Shopu: Mire je dobio legendarni Barcin broj?

Miralem Pjanić bi već sutra ujutru trebao postati i zvanično novi fudbaler Barcelone. 

U redove katalonske ekipe stiže u sklopu razmjene s Arthurom Melom, a Juve će na Camp Npou poslati i dodatnih 10 miliona eura.

Iako još uvijek informacija nije ozvaničena, internetom je počeo kružiti i dres Barce s Pjanićevim imenom i brojem na leđima.

Iako nije u pitanju dres koji će Katalonci nositi u novoj sezoni, to nije toliko bitno kao činjenica da se nagađa kako će popularni Mire u novom klubu dobiti broj 8.

Ovaj broj ima status legendarnog na Camp Nou stadionu obzirom da je isti svojevremeno nosio Andres Iniesta.

Podsjetimo, Pjanić u Juventusu nosi 'peticu', u Romi je nosio 'petnaestku', a posljednji put je 'osmicu' nosio u Lyonu. Zanimljivo, tada je taj broj naslijedio od legendarnog Juninha.

Ostaje nam da vidimo da li je ova informacija tačna, a ukoliko jeste onda će to biti velika čast za našeg fudbalera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Broj osam nakon odlaska Inieste nosio je upravo Arthur na čije mjesto i dolazi Pjanić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.