Očekuju se promjene do početka nove sezone

Quique Setien neće trenirati Miralema Pjanića, umjesto njega ekipu preuzima klupska legenda?

Edmir Škorić

I dok će Miralem Pjanić sljedeće sezone biti na Nou Campu, tamo po svim prilikama neće biti trenera Quiquea Setiena.

Rezultati i nastupi Barcelone u posljednje vrijeme nisu dovoljno dobri, pa je navodno klub već odlučio da Setien neće biti trener u narednoj sezoni.

Kako javlja Goal, Barcelona je spremna otpustiti Setiena, a jedino što bi moglo da se desi da on ostane je neko radikalno poboljšanje i osvajanje i Lige prvaka i La Lige.

Setien je tek u januaru stigao kao zamjena za Ernesta Valverdea, ali izgubio je kontrolu nad svlačionicom Barcelone, a klupska uprava sve je nezadovoljnija načinom na koji Barcelona igra.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodi se da Setienu neće biti dovoljno da se spasi ni eventualno osvajanje La Lige i da je bijes igrača toliki da bivši trener Betisa neće preživjeti do početka nove sezone.

Setien nikada nije bio prvi izbor nakon otpuštanja Valverdea, a ni Ronald Koeman ni Xavi Hernandez nisu bili spremni da u datom trenutku preuzmu ekipu Barcelone. Sada se upravo Xavi smatra da bi mogao naslijediti Setiena, a i sam bivši veznjak je danas izjavio da bi bio jako sretan da trenira svoj nekadašnji tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.