Svjestan da ovaj odlazi

Sarri o Pjaniću danas govorio kao o svom sinu

Edmir Škorić

Maurizio Sarri upozorava da neće rotirati momčad Juventusa protiv Genove, dijelom i zbog nedostatka alternativa, ali ne sumnja u odanost Miralema Pjanića do kraja sezone.

I dok se čeka da se ozvaniči transfer Miralema Pjanića u redove Barcelone, koja je u suprotnom pravcu poslala Arthura Mela, trener Maurizio Sarri ne sumnja u lojalnost Bosanca do samog kraja.

"Igranje protiv Genoe teško je za bilo koga, a gostujući susreti protiv onih koji se bore protiv ispadanja uvijek će biti vrlo teški u posljednjim sedmicama sezone. Moji momci su u potpunosti svjesni situacije, jer ako očekujemo da će ovo biti lako, onda smo na krivom putu", rekao je Sarri, pa je dodao:

"Trenutno nemamo brojke za rotaciju više od dva ili tri igrača, to jednostavno nije opcija. Imali smo 14 igrača protiv Leccea, a njih dvojica imali su samo nekoliko treninga. Nadam se da će se situacija u sljedećih nekoliko dana poboljšati, tako da ću imati više mogućnosti za rotiranje".

Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala redovno igraju, da li će ih sustići umor?

"Mislim da Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala za sada mogu nastaviti igrati, problem umora mogao bi se pojaviti u dvije ili tri utakmice. Kako vrijeme prolazi, Higuain će također biti nezamjenjiv".

Onda je Sarri govorio o Pjanićevoj situaciji.

"Da budem iskren, odgovorio sam prošle sedmice na to pitanje. Ako transfer bude potvrđen, Pjanić će biti sretan jer ide u izvanredni klub poput Barcelone. Pjanić voli igrati nogomet, dobar je profesionalac i inteligentan čovjek, tako da nikad nisam ni razmišljao o mogućnosti da nam ne bi dao 110 posto u ostatku sezone", dodaje Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Arthur?

"Ne sviđa mi se da pričam o tome! Shvaćam da su to mediji i javnost koji su se navikli razgovarati samo o tržištu, ali to nije moj interes. Trebali bismo ljude naviknuti ponovo govoriti o nogometu. Pjanić i Arthur još uvijek moraju da igraju za svoje klubove".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.