Dok se čeka potvrda razmjene s Barcelonom, Juventus "završio" dva važna potpisa

Legende produžile saradnju

Dok se čeka potvrda razmjene s Barcelonom, Juventus "završio" dva važna potpisa · Zvanično

Dok se i u Torinu iškekuje ozvaničenje razmjene s Barcelonom u kojoj će na Allianz stadion stići Arthur, a put Katalonije otići Miralem Pjanić - Stara dama je danas produžila saradnju sa svoje dvije legende.

Naime, danas je Juventus saopštio da su stub odbrane Giorgio Chiellini (35) i golman Gianluigi Buffon (42) potpisali ugovore koji će ih u dresu Stare dame zadržati barem po još jednu sezonu.

Dakle, Chiallini i Buffon bi u Juventusu trebali ostati do ljeta 2021. godine.

Gianluigi Buffon je apsolutna legenda Juventusa, kojeg je, istina, napustio prije dvije godine i otišao u PSG. Ipak, iz PSG-a se ljetos vratio i tada potpisao do 30.6.2020. Danas pak stiže potvrda da će nakon novog potpisa, Buffon mrežu Juventusa čuvati još godinu dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I Chiellini spada u red najvećih legendi Juventusa. 35-godišnji štoper je u redovima Stare dame još od davne 2005. godine. U posljednje vrijeme se mučio sa teškom povredom, ali u Torinu i dalje računaju na njegove usluge o čemu govori i današnje produženje saradnje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ed85
Ovaj Buffon ne misli u penziju
1 1
mer12
i onako na klupi sjede
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi