Ronaldo na broju jedan

Arthur četvrto najskuplje pojačanje u povijesti Juventusa, Pjanić nije ni među 10

E. Škorić

Arthur Melo je od danas i zvanično novi nogometaš Juventusa.

Arthura je Juve doveo iz Barcelone u zamjenu za Miralema Pjanića, no vrijednost transfera zvanično se navodi kao 72 miliona eura uz 10 miliona eura kroz bonuse.

To Arthura čini četvrtim najskupljim pojačanjem u povijesti italijanskog prvaka. Najskuplje pojačanje je Cristiano Ronaldo, koji je Real Madridu plaćen 1117 miliona eura.

Na drugom mjestu je Gonzalo Higuain, koji je iz Napolija doveden za 90 miliona, a Matthijs de Ligt je Ajaxu prošlog ljeta plaćen 85,5 miliona eura, nakon čega slijedi Arthur.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iza Arthura je Pavel Nedved, plaćen 45 miliona Laziju, pa zatim Joao Cancelo kojije za 40,4 miliona eura stigao iz Valencije, dok je Douglas Costa, kao i Federico Bernardeschi i Paulo Dybala plaćen 40 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.