Sarri o Pjaniću danas govorio kao o svom sinu

Svjestan da ovaj odlazi

Sarri o Pjaniću danas govorio kao o svom sinu

E. Škorić

Maurizio Sarri upozorava da neće rotirati momčad Juventusa protiv Genove, dijelom i zbog nedostatka alternativa, ali ne sumnja u odanost Miralema Pjanića do kraja sezone.

I dok se čeka da se ozvaniči transfer Miralema Pjanića u redove Barcelone, koja je u suprotnom pravcu poslala Arthura Mela, trener Maurizio Sarri ne sumnja u lojalnost Bosanca do samog kraja.

"Igranje protiv Genoe teško je za bilo koga, a gostujući susreti protiv onih koji se bore protiv ispadanja uvijek će biti vrlo teški u posljednjim sedmicama sezone. Moji momci su u potpunosti svjesni situacije, jer ako očekujemo da će ovo biti lako, onda smo na krivom putu", rekao je Sarri, pa je dodao:

"Trenutno nemamo brojke za rotaciju više od dva ili tri igrača, to jednostavno nije opcija. Imali smo 14 igrača protiv Leccea, a njih dvojica imali su samo nekoliko treninga. Nadam se da će se situacija u sljedećih nekoliko dana poboljšati, tako da ću imati više mogućnosti za rotiranje".

Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala redovno igraju, da li će ih sustići umor?

"Mislim da Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala za sada mogu nastaviti igrati, problem umora mogao bi se pojaviti u dvije ili tri utakmice. Kako vrijeme prolazi, Higuain će također biti nezamjenjiv".

Onda je Sarri govorio o Pjanićevoj situaciji.

"Da budem iskren, odgovorio sam prošle sedmice na to pitanje. Ako transfer bude potvrđen, Pjanić će biti sretan jer ide u izvanredni klub poput Barcelone. Pjanić voli igrati nogomet, dobar je profesionalac i inteligentan čovjek, tako da nikad nisam ni razmišljao o mogućnosti da nam ne bi dao 110 posto u ostatku sezone", dodaje Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Arthur?

"Ne sviđa mi se da pričam o tome! Shvaćam da su to mediji i javnost koji su se navikli razgovarati samo o tržištu, ali to nije moj interes. Trebali bismo ljude naviknuti ponovo govoriti o nogometu. Pjanić i Arthur još uvijek moraju da igraju za svoje klubove".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@dn@n
Žao mu neće moć spavat mjesec dana. Ej moj sarri :)
1 0
E.Car
Kod nas se kaže: Došlo mu iz gu.zi.ce u glavu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi