Bivši selektor Argentine

"Messi je previše umoran od Messija"

Edmir Škorić

Cesar Luis Menotti, bivši argentinski selektor i trenutni sportski direktor Argentinskog nogometnog saveza, govorio je o Lionelu Messiju i pritisku kojem je kapiten Barcelone izložen iz sedmice u sedmicu.

Menotti smatra da je Messi pod velikim pritiskom jer uglavnom sve ovisi o njemu, a posebno se to odnosi na Barcelonu. Sada, kada je katalonski klub upao u malu krizu, očekuje se da "Messi pokaže da je najveći".

"Messi se održava voljom, jer Messi mora imati volje da i dalje sanja da bude Messi, jer se ponekad umori od Messija jer se uvijek događa isto: kad postigne četiri gola čini se da je normalno, a kad ne postigne gol to je onda veliki problem", kazao je Menotti, dodavši:

"Dkle, hrabar je. Moraš biti Messi! S druge strane, u reprezentaciji se ne umara da bude Messi, možda se u nogometu umara da bude Messi, jer je vrlo teško biti Messi svake sedmice. Nije lako".

"Barcelona prolazi kroz pravu zbrku. Više nego ikada ovisi o Messiju. Ova Barca nema momčad. Vrlo je teško zamijeniti Xavija i Iniestu, a isto tako zamijeniti trenera poput Guardiole koji je odgovoran za stvaranje dobrih igrača. Nije jednostavno. Messi bi bio jednako važan gdje god bi igrao, ali je puno lakše to učiniti u Barceloni pored igrača kojima je bio okružen i s kojima je odrastatao", analizirao je bivši selektor Argentine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Priznaje na kraju da se plaši da bi Messi mogao doći u Newell's Old Boys, kako se i špekulisalo.

"Mislim da ima još toga da da Barceloni. Sumnjam da će preći u neki drugi klub u Evropi, a ako se stvarno odluči igrati u Argentini, plašim se da će doći u Newell's Old Boys jer navijam za Rosario".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.