"Pjanić navijačima Barcelone treba reći: 'Evo vam k**ac, ja sam Bosanac'"

Legendarni Ćiro transfer Pjanića komentarisao za SportSport

"Pjanić navijačima Barcelone treba reći: 'Evo vam k**ac, ja sam Bosanac'" · Intervju

Miroslav Ćiro Blažević bio je trener reprezentacije Bosne i Hercegovine kada je Miralem Pjanić debitovao na našu A selekciju pa ga s pravom smatramo kao itekako kompetentnu osobu koja će prokomentarisati uspjeh Miralemove karijere. 

Kao što je svima dobro poznato, Pjanić je jučer i zvanično postao novi nogometaš Barcelone. Mire na Camp Nou prelazi kao dio razmjene Juventusa i Barcelone, a u drugom pravcu otišao je Arthur Melo.

Ćiro u razgovoru za SportSport.ba kaže kako je ovaj transfer dobra prilika da se u svim dijelovima svijeta čuje za našu državu.

"Ovo je uspjeh bh. sporta. To je način da se promovišemo kao država i da se za Bosnu i Hercegovinu čuje u najdaljim ćoškovima planete. Miralemu čestitam od sveg srca i želim mu puno sreće u novom klubu", kaže na početku razgovora popularni Ćiro.

Prisjetio se legendarni trener Miralemovih početaka u dresu Zmajeva.

"Nije tada još bio zreo kao nogometaš. Uprkos nekim nagovaranjima ja ga nisam mogao staviti od prve minute protiv Portugala. Ali, sretan sam bio što ga imam u ekipi".

Da li ste vjerovali da će jednog dana dostići ove visine?

"Već u to vrijeme sam vidio veliki potencijal u njemu. Znao sam da će postati velika zvijezda, ali ne baš tako velika kakva je sada".

Modrić vs Pjanić 

Dolazimo i do trenutka kada je došlo do malih nesuglasica sa selektorom koji je prije više od 10 godina vodio Zmajeve.

Kada smo mu rekli da je prije godinu dana , u intervjuu za 24sata.hr kazao kako se Luka Modrić i Miralem Pjanić ne mogu porediti, Ćiro je bio ljut jer nije vjerovao da je tako nešto izgovorio. Ipak, kada smo ga uvjerili da je to zaista tako, ostao je pri svom mišljenju kazavši kako se s najboljim igračem planete (Modrić proglašen za 2018. godinu op. a.) ne može niko porediti, ali da ga je Pjanić ipak demantirao vrhunskim transferom.

"Pa, ako sam to zaista rekao onda stojim iza toga. Modrić je najveći igrač svijeta, ko se može porediti s njim? Ako sam tako rekao, to stoji... Ipak, Pjanić me je demantirao jer je otišao u najveći klub na svijetu. Vidjet ćemo hoće li tamo igrati i koliko, ja mu želim da igra što više i nadam se da hoće kako bi svima pokazao da je napravio pravi potez".

Navijači Barcelone, sudeći po komentarima, neće poželjeti toplu dobrodošlicu Miretu. Ćiro ima poruku za njega šta da napravi u toj situaciji:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"To bi Pjaniću trebao dodatni motiv da im kaže evo vam k*rac, ja sam Bosanac i ja se ne predajem!", poručio je za kraj 'trener svih trenera'.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Znam da se to pojedinim stručnjacima neće svidjeti ali Pjanić pa skoro da ništa nije lošiji igrač od Modrića, možda u borbenosti i defanzivi vrlo malo ali prema naprijed su vrlo slični. Senilni starac više ne zna šta je pričao prije godinu dana a o daljim godinama pogotovo ne zna. Ćiro će ostati zapamćen po svojim ljubimcima u repki, ibričić,mravac i još po koji polu igrač i ostat će zapamćen po taktici zvanoj ‘sad ćemo im jeb.t mater’. Jesi bio treći na svijetu sa onom super reprezentacijom ali sa BiH si bio pomalo senilni starac koji je puno vulgaran bio i tako sakupljao simpatije
18 6
Kasikara
Svako svog konja hvali..Po meni Modric je za nijansu bolji od Pjanketa,,ako uzmemo u obzir klub i reprezentaciju tu Modric ima blagu prednost.Vidjecemo kako ce se Pjanke snaci u Barci,ja licno mislim da je Barca pogodila sa Pjanketom.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi