Veznjak novi član Barcelone

Sarri: S Pjanićem nisam ni progovorio...

Admin Čaušević

Miralem Pjanić odbrojava posljednje sedmice u Juventusu nakon što je prije nekoliko dana zvanično postao fudbaler Barcelone te će sljedeće sezone nastupati za ponos Katalonije.

Pregovori između Barcelone i Juventusa su trajali skoro dva mjeseca, a na kraju je posao završen na zadovoljstvo svih strana. Pjanić će na Nou Camp, a Arthur Melo na Allianz stadium, ali tek od sljedeće sezone.

U Juventusu su odlučili da ozbiljno računaju na bh. reprezentativa u naredna dva mjeseca pa je iskusni veznjak i protiv Genoe bio starter, uz poprilično dobru partiju.

Poslije utakmice Pjanićevu situaciju i transfer je komentarisao i trener Bianconera, Maurizio Sarri koji je kazao kako posljednjih dana uopšte nije progovorio sa novim članom trofejnog kluba s Nou Campa.

"S Pjanićem ovih dana nisam ni progovorio... Posljednji put sam to uradio nakon karantina je je za ovih 20-25 dana bio rezervisan. Pitali smo se i tražili razlog. Više je to bio pad s psihološkog aspekta", rekao je iskusni stručnjak te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Siguran sam da će igrati dobro u ovom periodu, ja kroz sve prolazim vrlo dobro, miran sam. S te strane uopšte nisam zabrinut."

Pjanić je s Barcelonom potpisao četverogodišnji ugovor uz nevjerovatnu otkupnu klauzulu u iznosu od 400 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.