"Pjanić nam je rekao da je Barcelona jedini klub zbog kojeg bi nas napustio"

Sportski direktor Juventusa otkrio

"Pjanić nam je rekao da je Barcelona jedini klub zbog kojeg bi nas napustio"

E. Škorić

Sportski direktor Juventusa Fabio Paratici govorio je večeras prije duela s Genovom o Miralemu Pjaniću.

Pjanić je jučer potpisao četverogodišnji ugovor s Barcelonom, dok će u suprotnom pravcu, u Torino, brazilac Arthur Melo.

"Logično je da je tržište transfera dio planiranja i mogućnosti djelovanja. U ovom konkretnom dogovoru imali smo oba elementa. Pjanić je za nas vrlo važan igrač, pa kada se pojavila opcija, razgovarali smo s Miralemom i on je rekao da je ovdje sretan, tako da je jedini klub zbog kojeg bi nas napustio Barcelona", rekao je Paratici večeras za Sky Sport Italiju, dodavši:

"Arthura smo dugo pratili i on je mlađi od Pjanića, pa smo onda pomislili da bi to bio dobar potez".

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Juventusu su na kraju zadovoljni cijelim poslom, a Pjanić će ostati dio tima sve dok sezona 2019/20 ne bude gotova. U ovom trenutku Juve igra protiv Genoe i ima imperativ pobjede, a Miralem Pjanić igra od prve minute.

Top Komentari

Mehaga
Ajde ne serite,kao da se pjanic pita,isto bi bilo da ga je trazio bilo tko
0 5
Sloboda
Sretno Pjanke
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi