Portugalac je fenomen

Ronaldo na Marrasiju dobija supermoći: Zimus skočio 2.56 metara, a sinoć ispalio raketu od 105 km/h

Admin Čaušević

Kada se god nađe na udaru kritika Cristiano Ronaldo odgovori na terenu. Uradio je to i sinoć kada je zabio fenomenalan gol protiv Genoe. 

Ronaldo je poznat kao klasični atleta, osoba koja posvećuje izuzetnu pažnju fizičkoj spremi, snazi i mišićnoj masi. To je ono što ga i čini vrhunskim igračem već 15-ak godina. 

Sjajni Portugalac je protiv Genoe postigao svoj najljepši u gol u 2020. godini. Sredinom drugog dijela nakon pasa Miralema Pjanića sjajno je povukao loptu i zaresao mrežu Mattije Perina. 

Precizni Italijani su nakon utakmice izračunali kako je lopta prilikom putanje ka golu išla brzinom od čak 105 km/h. Zato i ne treba da čudi zašto je Perinu samo preostalo da paradom uljepšša ovaj gol. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čini se da Ronaldu poprilično odgovara igranje na Marassiju jer je zimus na ovom stadionu postigao još jedan fenomenalan gol. Tada je protiv Sampdorije skočio nevjerovatnih 2.56 metara i zabio gol glavom.

Podsjećanja radi, najpopularniji fudbaler današnjice ima 35 godina. Ko bi rekao...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.