Udinese odnio bodove sa Olimpica

Nakon poraza Fonseca govorio o odluci da Džeku izostavi iz startne postave

Roma je sinoć ponovo razočarala svoje navijače. Vučica je na svom Olimpicu poražena od strane Udinesea (0:2) i sada su četvrta pozicija i plasman u Ligu prvaka za rimski klub na bazi naučne fantastike.

Ono što je bilo poprilično iznenađenje jeste da trener Fonseca sinoć u startnu postavu nije uvrstio Edina Džeku, već je mjesto u špicu napada zauzeo Nikola Kalinić.

Ušao je Džeko u igru u 72. minuti, ali nije uspio uraditi ništa. Inače, Roma je još od 29. minute igrala sa igračem manje jer je crveni karton zaradio Diego Perotti.

Nakon utakmice i italijanske novinare je zanimalo zašto Džeke nije bilo u startnoj postavi. Paulo Fonseca je "otkrio" da je iskusnom bh. napadaču bio potreban odmor nakon dvije vezane utakmice, a mislilo se i na predstojući meč sa Napolijem.

Također, Fonseca je istakao da Kalinić posebno dobro igrao u zadnjem meču prije prekida sezone protiv Cagliarija (dva gola i asistencija), što je bio jedan od razloga da se Hrvatu ponovo da šansa u starnoj postavi.

"Džeko je bio umoran, igrao je zadnje dvije utakmice. Uticaj prve utakmice je bio jako važan... Moram priznati da je Kalinić igrao dobro prije izlaska iz igre, kao i u utakmici sa Cagliarijem", izjavio je Fonseca, pa dodao:

"Također sam mislio o utakmici sa Napolijem, ona je jako važna za nas... Džeko i Kalinić su različiti igrači. Danas je Edin bio dobar nakon ulaska u igru, ali vjerujem i Kaliniću".

Roma će snage s Napolijem odmjeriti već u nedjelju, na stadionu San Paulo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Roma je trenutno pet sa 48 osvojenih bodova, dok je Napoli na poziciji ispod (kvalifikacije za LE) sa tri boda manje.

Atalanta koja drži četvrto mjesto koje vodi u LP nakon 29 odigranih kola Serije A bježi Romi 12 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.