Liga prvaka za Džeku postaje samo pusti san, Roma opet razočarala

Udinese slavio s 0:2, Džeko ušao s klupe

Liga prvaka za Džeku postaje samo pusti san, Roma opet razočarala

A. Čaušević

Posljednji susret 29. kola Serije A je donio veliko iznenađenje. Roma je poražena od Udinesea na Olimpicu sa 0:2. Edin Džeko je meč počeo s klupe, a priliku za igru je dobrio sredinom drugog poluvremena. 

Kako sada stvari stoje ukoliko ne promijeni klub Džeko će i naredne sezone neće igrati u Ligi prvaka jer nakon večernjeg poraza Atalanta na četvrtom mjestu ima velikih +12.

Gosti sa sjevera Italije su prijestolnici poveli u 12. minuti kada gol postiže Lasagna. Možda i ključni trenutak na meču desio se u 30. minuti. Zbog neopreznog starta Diego Perotti je pocrvenio i morao je ranije pod tuš.

Ipak, do kraja prvog dijela Roma je mogla vratiti stvari na početak. Federico Fazio je u 34. minuti pogodio prečku, bilo je pritiska i u nastavku, ali na odmor se otišlo pri rezultatu 0:1.

Na startu nastavaka Roma je zaigrala ofanzivno. Međutim, izglednih prilika nije bilo, dok je nazad ostavljano dosta prostora što su gosti obilato koristili.

Nakon niza propuštenih izglednih situacija sve je bilo gotovo u 79. minuti kada je lijepu akciju golom okončao Ilija Nestorovski za veliki trijumf i mir na Friuliju u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko se poslije ulaska u igru i nije naigrao što je bilo i očekivano s obzirom na okolnosti na terenu. Naredna prilika da popravi golgeterski učinak za Dijamanta je u nedjelju kada Roma gostuje Napoliju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Jeb*li ga Perotti i Kalinić, dva debila. Drži Džeksona na klupi. Kakva neznalica.u p.m.
4 1
Zee
Ovaj trener je strucnjak godine... majko draga... koje je tele ovaj covjek
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi